Renovering av Kjell Öhmans Hammond B3

Vi fick det stora ansvaret att renovera legenden Kjell Öhmans Hammond B3 med Leslie 122. Alice och Kjell Öhman hade fattat tycke för MAFY renoverade orglar och såg de stora fördelarna med MAFY Speakon konceptet. Kjells B3 är en 60 Hertzare där någon kreativ person byggt en oerhört stor och tung frekvensomvandlare som var belägen mellan orgel och Leslie. Detta byttes naturligtvis ut mot en MAFY frekvensomvandlare. Orgelns lock som varit sönder i alla år lagades så nu tror Kjells fans att han har skaffat en helt ny orgel.

 

 

 

På detta skivomslag syns orgelns skadade lock där delen som ska täcka undre manual är helt borta. På bilden skymtar även frekvensomvandlaren framför orgeln.

 

 

 

 

 

Här har Kjells Hammond B3 kopplats upp i MAFY Verkstad för att provspelas en sista gång innan den omfattande renoveringen påbörjas. På bilden syns alla hemska kablar som går kors och tvärs samt den tunga och stora frekvensomvandlaren.

 

 

 

Här sen Kjell vid första spelningen efter MAFY renoveringen. Ögonblicket är fångat vid Skansen då Kjell spelar ihop med Georgie Fame.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.