Tjänster

Det vi gör i huvudsak

MAFY arbetar i huvudsak med att på ett högkvalitativt och långsiktigt vis se till att orglar och Lesliekabinett återfår och behåller ett gott skick. I några av regionerna arbetar vi också seriöst med att hyra ut instrument och då främst – naturligtvis – Hammondorglar även om det ibland även finns annat att hyra.


Reparationer, underhåll, renoveringar och förbättringar

MAFY kan erbjuda en rad kvalitativa tjänster avseende i första hand Hammondorglar och Lesliehögtalare där vår tyngdpunkt ligger. Allt som kan gå fel med en Hammond eller ett leslie har vi möjlighet att lösa. Vi har vid skilda tillfällen tagit hand om orglar som dömts ut av de flesta ”förståsigpåare” och givit dem ett nytt, fullvärdigt liv. Vi har demonterat orglar ned till minsta beståndsdel för att renovera varje detalj så att orgeln blir som ny. De delar och komponenter som gått sönder eller passerat livslängden och inte går att reparera eller renovera, byter vi ut. De gamla och idag ohållbara och emellanåt till och med otillåtna el-lösningarna moderniserar vi till fullvärdig säkerhet.

Under ganska många år nu, har vi arbetat medvetet för ett sammanhållet koncept i fråga om renoveringar och förbättringar inom vårt område. Det gör att vi ärligt kan säga att vi lyfter både orglar och högtalarkabinett till en nivå av kvalitet, säkerhet och användarvänlighet som de aldrig tidigare haft. Vi gör det dessutom utan att åsidosätta musikalitet eller framtida förvaltningsbarhet.

Brummar eller knastrar din orgel? Har du döda tangenter eller ojämn ljudnivå? Är ljudbilden ur balans på något sätt, diskanten för svag eller saknas vissa stämmor? Har orgeln helt enkelt tystnat? Låter det som om ljudet kommer ur en madrass inlindad i en blöt filt? Allt sådant och mycket, mycket mer kan vi lösa.

Kontakta oss gärna i tid, allra helst innan orgeln går sönder.

Uthyrning

På några av våra verksamhetsorter med omnejd har vi möjlighet att stå till tjänst med uthyrning av riktigt bra orglar och leslien för konserter, klubbspelningar eller andra evenemang och tillställningar.  Om man av något skäl inte har ett eget instrument för behoven men vill vara säker på bra funktion och ljud kan vi kanske hjälpa till. Kontakta oss gärna för vidare information.

Annat vi kan hjälpa till med

Reparationer, underhåll och renovering av andra instrument

Även om hammondinstrumenten är vårt tydliga fokus, är vi inte ointresserade av andra typer av instrument. I vissa fall har våra kunskaper om de gamla orglarna visat sig hjälpa oss mycket i arbetet med andra elektroniska och elektroakustiska instrument som t ex elpianon och gamla synthar. De gamla rören och tekniken omkring dem återkommer naturligtvis i t ex gitarrförstärkare. Om du har behov av reparation eller renovering av sådan gammal utrustning, kan det vara så att vi har möjlighet att hjälpa dig. Ta gärna kontakt för en diskussion.


Stämning och reparation av pianon och flyglar

Hur mycket vi än är förjusta i hammondorglarna som instrument och produkter av utmärkt ingenjörskonst så har vi inte glömt bort våra gamla akustiska pianon och flyglar. I MAFY region Syd kan vi göra service och reparationer på pianon och flyglar och vi kan ge dem de stämningar de regelbundet behöver. Kontakta oss, så får vi berätta mer!

Välkommen!

Kommentarer är stängda.