Fulgentin polermedel

 

Pris: 100 kr exkl moms.

Efter mycket sökande hittade vi ett polermedel som passar bra vid rengörning och polering av Hammondorglar och Lesliekabinett. Fulgentin är helt fritt från silikon, syror och slipmedel. I vår jakt efter ett bra polermedel stötte vi på varianter som gjorde smårepor, missfärgade och lämnade en besvärande glänsande silikonyta.

Fulgentin såg dagens ljus i Trelleborg i mitten av 30-talet, närmare bestämt i laboratoriet på färgfabriken Standard Färg & Ferniss. Företaget var på sin tid en av landets ledande tillverkare av emaljfärg och Fulgentin användes till att blankpolera emaljerade ytor. Storkonsumenter av Fulgentin på den tiden var Kockums mekaniska verkstäder i Malmö.

Vi använder Fulgentin till allt från tangenter, drawbars och lackerade metallytor ytor till bakelit, lackerade träytor och galvaniserade metallytor. Ett tips vi kan ge är att byta polertrasor ofta. Vi upplever att Fulgentin är ett mycket skonsamt men effektivt lösningsmedel som lätt får smutsen att lossna från materialet man rengör och polerar. Smutsen hamnar i trasan som dränkts in i Fulgentin och byter man inte trasan så polerar man bara in smutsen i materialet igen. Det går åt mycket Fulgentin och många trasor då vi rengör och polerar olika objekt men då blir också slutresultatet strålande vackert!

 

Lämna ett svar