Diskant driver

mv21

Priset för en driver med adapter: 2900 kr inkl moms. Då ingår inte spindelplattan med gummibussningar som syns ovan adapterplattan på bilden. Priset för endast adapterplattan: 1000 kr inkl moms.

Vår diskant MV21 är ett bra alternativ för att ersätta original Jensen V21. Denna har inte så hög toppdiskant som är problemet med de flesta drivrar som sälj som V21 ersättare.  MV21 tål 70 W vilket är mycket mer än original V21. Vi har gjort lite tester mellan vår MV21 70 W och med Fane 100 W. Vi plågade dessa med en Hammond B3 genom en rörtopp på 100W. Vi spelade sönder Fane drivers på löpande band med vår MV21 höll. Att tillägga för nybörjare är att har man ett slutsteg på 100 W ska man inte tro att 100 W går till diskant drivern. Effekten delas upp mellan diskantdrivern och bashögtalaren i delningsfiltret. Den största effekten utvecklas i bashögtalaren.

Vi tröttnade på de adapterplattor som fanns tillgängliga på marknaden och tog fram en egen. Största missen konstruktörer till andra adapter plattor gjort är att de inte insett funktionen i spindelplattans montering med gummibussningarna. De har till funktion att låta spindelplattan få vibrationsdämpning. Detta har konstruktörerna förbisett och konstruerat adapterplattor med ett genomgående gängat hål för diskantdrivern. Så skruvas drivern på plats tills den nyper fast i spindelplattan. Detta medför att gummibussningarna mister sin funktion och bågnar.  I vår konstruktion vilar spindelplattan på sin gummibackning mot adapterplattan. Adapterplattans hål för drivern  är gängat fram till ett stopp där en gummipackning sitter monterad. Detta innebär att man skruvar i drivern tills det tar stopp och då sitter den fast ordentligt utan att man får hela spindelplattan att bågna som i andra konstruktioner.

MAFY Twin driver adapter
För den som kör med extern rörtopp för 8 ohms utgångsimpedans lämpar sig vår ”Twin driver adapter” för att parallella två MV21:or.
MAFY diskant dubbel adapter

MAFY Twin driver adapter, pris: 720 kr exkl moms.

 

Lämna ett svar