Galleri

Horror
Samlade bilder på skräckinjagande lösningar i Hammondorglar och Lesliekabinett. Vi stöter på många Kurt Olsson och Åsa Nisse lösningar när vi renoverar Hammondorglar och Lesliekabinett. Dessa saneras och ersätts av seriösa lösningar. Vi anser att Laurens Hammond och Don Leslie tog fram utomordentligt genomtänkta och proffessionella produkter. Därför vill vi att våra produkter och vårt arbete ej ska skämma vare sig en fin Hammondorgel eller ett fint Lesliekabinett. Vi lägger ner mycket tid på utveckling av våra lösningar och innovationer. De bilder vi samlat här visar en hel del tuggummilösningar som kunder tyvärr fått betala dyrt för. Man skulle kunna tro att de är genomförda av okunniga hemmafixare, men tyvärr är det etablerade firmor som står bakom dessa märkliga lösningar. Det är säkert många timmar som ligger bakom varje lösning, men kunden har ej fått valuta för pengarna. Program som Fuskbyggarna har fått fuskbyggare att tänka sig för. Önskan med dessa bilder är att de som renoverar åt andra ska tänka sig för så att de inte äventyrar kundens elsäkerhet, brandsäkerhet, ekonomi och spelglädje.

Horribel renovering
Här får du ta del av en fruktansvärd historia där en privatperson köper en Hammond B3 från ett av de bästa Hammond företagen i USA, väl i Norden upptäcks stora fel, Paul Wagnberg anlitas för att göra en bedömning som i sin tur blandar in oss på MAFY, orgeln skickas till oss där vi konstaterar ett fullständigt bedrägeri.

A100 renovering
Här följer bilder från renoveringen av Marcus Jakobsons Hammond A100. Hammondsamlaren Marcus köpte orgeln av en auktoriserad Hammond ”expert” som intygade att orgeln var totalrenoverad. Det märktes ganska så fort att det var tomma ord och Marcus lämnade då in orgeln hos oss och vi fick renovera orgeln och ett Leslie 147 på det vis vi tycker orglar och Lesliekabinett ska renoveras.

Hammond Clock
Laurens Hammond tillverkade även klockor drivna av hans synkronmotor. Dessa klockor sakade ofta dagtid och gick för snabbt kvällstid. Men i stora hela gick de exakt över ett dygn.


Kommentarer är stängda.