Tillbehör & tillägg HX3-modulerna

Till HX3-modulerna har vi nedanstående tillbehör och tilläggstjänster som går att beställa.

Många av tillbehören och tjänsterna är avsedda både för HX3 Midimodul och HX3 Drawbarmodul. När så inte är fallet, står det tydligt i beskrivningen.

Flera av dem gäller även för de kompletta orglar som vi tillhandahåller och i en del fall även för HX3-ombyggnader av äldre instrument. Är du osäker, går det alltid bra att fråga!

 

Blandade tillbehör

Drawbarkontroller ”HX3 Controller” för HX3 Midimodul


Detta är drawbarkontrollern man behöver om man vill använda HX3 midimodulen fullt ut med drawbars men saknar en kontroller med drawbars eller motsvarande reglage eller har problem med att den inte klarar av att skicka ut kompatibla styrkoder.

För den som vill ha en mindre rigg eller vill komplettera den mindre HX3-modulen med riktiga drawbars finns nu också en bra lösning med både drawbars och övriga styrningar av vibrato/chorus, percussion och lesliesimulering. Om man saknar reglage på sin midikontroller eller har en kontroller som skickar obskyra styrkoder som inte fungerar med HX3-modulen, är detta en fin lösning. Kontrollern kan fantommatas från HX3-modulen så att allt som behövs är en midi-kabel eller försörjas via separat spänningsförsörjning. Kontrollern kan användas för flera manualer via ”Assign-knapparna” som gör det möjligt att välja vilken manual drawbar-reglagen skall påverka. Och – givetvis är gavlarna i rätt amerikansk valnöt också på denna kontroller, bilden ovan är ju bara ett prototypfoto! Kontrollern är självfallet inte nödvändig när man använder HX3 Drawbarsmodul, denna är avsedd för HX3 Midimodul.

Kontrollern fungerar också med andra NI B4-kompatibla enheter än HX3-modulen.

Om du köper HX3 Drawbarkontroller tillsammans med en HX3 Midimodul, bjuder vi på omkonfiguration av modulen till fantommatning om du så önskar. Önskar du inte det, får du en strömförsörjning med i paketet istället. Se också det speciella paketerbjudandet för modul+kontroller här.

Storlek: 222 x 215 x 38 mm.

Midi-kabel ingår, men om du vill ha en separat strömförsörjning behöver du göra en tilläggsbeställning, se nedan. Även förvarings/transportväska finns att köpa enligt nedan.

Kontrollern kostar 3500:- inklusive moms.

Förvarings- och transportväska HX3 Midimodul & Ventilator II

IMG_4680IMG_4683

Mjuk handtagsförsedd svart väska av neopren för förvaring och skydd av HX3-modulen vid transport. Väskan har yttre fack för t ex spänningsförsörjning och annat som hör till modulen. Både huvudfacket och sidofacket försluts med dragkedja. Väskan är inte lämplig för HX3 Drawbarmodul som helt enkelt inte ryms i den. Däremot passar Ventilator II bra i den också.  Pris 180:- inkl moms.

Förvarings- och transportväska HX3 Drawbarkontroller

Mjuk handtagsförsedd svart väska av neopren, av samma modell som ovanstående fast något större, för förvaring och skydd av HX3 Drawbarkontroller vid transport. Väskan har yttre fack för t ex spänningsförsörjning och midikablar eller annat som hör till. Både huvudfacket och sidofacket försluts med dragkedja. Väskan är inte lämplig för HX3 Drawbarmodul som helt enkelt inte ryms i den.   Pris 200:- inkl moms.

Spänningsförsörjning passande HX3-modulerna och HX3-kontrollern

I leveransen av HX3 Midimodul liksom HX3 Drawbarmodul ingår en spänningsförsörjning, men ibland behöver man flera eller den som följde med råkade illa ut och måste bytas. Detta är en 9V 1A spänningsförsörjning med rätt polaritet och anslutningskontakt för båda HX3-modulerna. Den fungerar också som separat spänningsförsörjning till HX3 Drawbarkontroller om man inte vill använda fantommatningen. Pris 106:- inkl moms.

Förlängningskabel spänningsförsörjning

Det händer i vissa situationer att anslutningssladden från spänningsförsörjningen är för kort. Då kan man välja att förlänga den med denna förlängningskabel. Kabeln är 1,2m och ansluts mellan spänningsförsörjningen och HX3-modulen. Pris: 50:- inkl moms.

 

Adapterpluggar 1/4″ monojack -> RCA hylsa, 1 par

Modulernas ljudutgångar är monojack avsedda för 1/4″ monoplugg. Om man t ex vill ansluta den till en vanlig hemmastereo och bara använder vanliga line-kablar med RCA-pluggar är detta lösningen. Pris 40:-/par inkl moms.

Lesliestyrning

Lesliesimuleringen i modulerna kan styras på flera sätt om man inte styr över Midi, på samma sätt som styrsätten för äkta lesliekabinett varierar. Vi tillhandahåller just nu den klassiska halvmåneswitchen och fotswitchen, men flera alternativ för andra behov och smaker kommer att finnas med tiden.

Äkta halvmåneswitch för lesliestyrning

Det klassiska originalsättet att styra ett leslie som används på ett stort antal tonhjulsorglar. Detta är en äkta halvmåneswitch av exakt samma typ som vi monterar på hammondorglarna vid restaureringarna och faktiskt av samma utförande som alltid använts sedan saker och ting började. Samma switch med samma känsla och samma yttre. Switchen är kopplad för styrning av HX3-moduler och -orglar via 1/4″ stereoplugg. Pris 1450:- inkl moms.

Dubbel växlande fotswitch Run/Stop, Fast/Slow

IMG_4704Med denna dubbelswitch kan alla variationer på lesliehastighet fås, på samma sätt som vid användningen av en Leslie combo-preamp. Den ena knappen styr Run/Stop och den andra Slow/Fast. Switchen kan fås för användning med HX3-instrument eller med Ventilator. Om inget anges vid beställning, levereras en switch för HX3. Lådan är byggd i kraftig lackad stålplåt. Pris: 280:- inkl moms.

Tilläggstjänster

Det kan ibland hända att man behöver hjälp med sin modul eller orgel. Vi kan bistå med flera saker. Om du inte hittar det du behöver hjälp med här, är du givetvis välkommen att ta kontakt och fråga. När instrumentet skall skickas, tillkommer frakt och hantering till kostnaden.

Omkonfigurering av modulens ena Midi-port till Midi Out

Denna omkonfigurering kan du göra själv, beskrivning finns i manualen, men om du vill gör vi det åt dig. Om du beställer en sådan konfigurering när du köper modulen är kostnaden 160:- inklusive moms, vid efterbeställning är kostnaden 375:- inklusive moms.
Detta är inte aktuellt att göra på HX3 Drawbarmodul eller en komplett orgel eftersom de har en dedicerad port för Midi-Out.

Konfigurering av modulens ena Midi-port för fantommatning

Denna omkonfigurering kan du också göra själv, beskrivning finns i manualen, men om du vill gör vi det åt dig. Om du beställer en sådan konfigurering när du köper modulen eller orgeln är kostnaden 160:- inklusive moms, vid efterbeställning är kostnaden 375:- inklusive moms.

Återställning/omprogrammering/uppdatering av modul

Om du vill ha en uppdatering av modulen med senaste firmware men inte vill göra det själv kan du skicka in den till oss så gör vi det. (Givetvis är nya moduler som du köper alltid av senaste utgåva, men med tiden kan även de bli gamla.) Om modulen exempelvis slutat fungera i samband med en uppdatering t ex genom att  USB-kabeln dragits ur under en pågående uppdateringsprocess och du inte lyckas få den att fungera igen, kan vi åtgärda även det. Vi åtgärdar även HX3-orglarna om behovet skulle uppstå. För denna typ av åtgärder är kostnaden 500:- inklusive moms. Fraktkostnader tillkommer.

Byte av front och låda

Även om HX3-modulen har ett tåligt yttre, kan det nötas och bli fult eller skadas på något sätt så att man vill åtgärda det. Vi kan byta ”skalet” på modulen om du vill, så att den ser ut som om den var helt ny. Ett byte kostar 1800:- inklusive moms. Tjänsten finns för närvarande endast för midimodulen, inte för drawbarmodulen.

Kommentarer inaktiverade.