Baspedaler med Midi: 25, 20, 17 & 13 taster

 

 

pb-20-top

 

Komplett serie av baspedaler med Midi

Vilken orgel är egentligen fullständig utan sina baspedaler? Vi har sett hur marknaden för baspedaler gungat och svajat när det gäller tillgänglighet, pris och kvalitet. Till vår glädje kan vi erbjuda en serie pedaler som är ett bra svar för alla som vill spela pedal på sin Midi-baserade orgel – pedalställen från MAG Custom Organs.

 

Om pedalerna

pb-20-leftDetta är pedalställ som tillverkas direkt hos vår samarbetspartner MAG Custom Organs med allt vad det innebär av omsorg och kvalitet i både materialval och utförande. De tillverkas i flera storlekar, både för portabelt och stationärt bruk. Allt är byggt för att ge organisten frihet att arbeta med pedalspel på riktigt, även när hänsyn skall tas till vikt och nödvändig golvyta.

25- och 20-pedalsborden är båda byggda efter de ursprungliga pedalbord som levererades med hammondorglarna.

20-pedalsutgåvan har konstruerats något avkortad för att spara vikt och volym vid portabelt bruk. Spelbarheten är noga avvägd och de lite kortare tasterna påverkar knappt märkbart i det avseendet. Vi kan rekommendera dem varmt eftersom vi inte bara har vår egen bedömning att tillgå utan vår kund Merit Hemmingson spelar med stor förnöjsamhet bordet på sin HX3 turnéorgel, en MAG C2 som vi haft nöjet att leverera.

I den verkliga lättviktsklassen kommer de små 13- och 17-pedalsborden som är konstruerade med frontupphängda taster på liknande sätt som i en spinett eller i traditionella små portabla pedalbord. För att förbättra spelbarheten har de dock fått längre taster och trots upphängningen är det då möjligt att spela dem med normal tå/häl-teknik. Dessa bord är under framtagning och kan inte beställas riktigt än. Om du är intresserad av dem får du gärna skriva en rad så sätter vi upp dig på intresselistan. Naturligtvis berättar vi här på sidan när de kan beställas!

 

Tillbehör

Till samtliga modeller finns ett välbyggt hardcase att tillgå med plats både för pedalbordet, en swellpedal och nödvändiga kablar.

Det är också möjligt att beställa ett riktigt flightcase enligt ATA-standard för tuffare transporter där hanteringen inte blir så varsam.

För alla case gäller att de går att få i annan färg än svart- hör med oss när du beställer.

Även en swell-pedal kan köpas för montage på pedalerna. Den är avsedd för  HX3-orglarna och midi-modulerna och kan för MAG-orglarna även utrustas med lättmanövrerade fotswitchar för lesliestyrningen.

 

Priser och köpinformation

Fram till den sista december 2016 har vi introduktionserbjudande: Köp ett pedalställ med hardcase och få 50% rabatt på case-priset!

Pedalställen och deras tillbehör säljs mot proforma-faktura (faktura för förskottsbetalning) och sänds fullt försäkrade till köparen. Även efterkrav kan beställas, men avgift för det tillkommer. Fraktkostnad ingår inte i priserna, men sambeställningar av varor sänker många gånger de kostnaderna märkbart. Ett exempel är givetvis närmast en halvering vid samtidig beställning av pedalbord och case.

Observera att pedalställen tillverkas sedan en beställning lagts, vilket ger varierande leveranstid om vi inte för tillfället har ett ännu osålt exemplar i lager. Hör alltså med oss hur den förväntade leveranstiden ser ut.

 

p2-w-25-pedals25-tasters pedalbord, fullstort utförande (Bilden visar pedalbordet under en MAG P2 HX3-orgel)

Vikt och dimensioner kommer snart.

Pris: 16250:- inkl moms (13000:- ex moms)

 

 

pb-20-top20-tasters pedalbord, avkortat utförande

Dimensioner & vikt kommer.

 

Pris: 14375:- inkl moms (11500:- ex moms)

 

 

Hardcase & Flightcase 25 taster

Uppgifter kommer snart.

 

ATA flightcase 20 taster

Dimensioner:

Uppgift om vikt kommer.

Pris: 4625:- inkl moms (3700:- ex moms)

 

Hardcase 20 taster

Uppgifter kommer.

 

Relaterat


c-2-front-leftKompletta HX3-orglar med både en och två manualer finns här (MAG Custom Organs).

DBExpanderFrontLäs om den stora HX3-modulen med inbyggda drawbars och leslieutgång mm här.

 

TonadmodulfrontLäs om den klassiska HX3-modulen här. Modulen är mindre än ovanstående Drawbarmodul, men har samma ljudmotor.

 

Kommentarer inaktiverade.