HX3 nu i ”Deep Purple” – på flera sätt

HX3-ljudet fortsätter sitt segertåg bland dem som söker verkligt bra hammondljud i bärbart utförande.

Som vi tidigare berättat spelade Don Airey på en MAG P2 HX3-orgel på musikmässan i Frankfurt för några veckor sedan. Redan det tycker vi var ett viktigt erkännande av HX3-motorn från en av världens inte bara mest kända utan också ljudmässigt mera krävande hammondorganister.

Nu kan vi berätta att det inte ”bara” blev några spelningar på mässan med en HX3. En MAG P2 kommer att följa med Deep Purple på den stora turné som just går av stapeln och lär med säkerhet synas när den står på scenen!

Don Airey som provspelat varenda klon som finns på marknaden utan att bli nöjd hade naturligtvis inte speciellt högt ställda förväntningar när han för en tid sedan för första gången provade en HX3-orgel hos MAG Custom Organs. Ändå behövde han bara tio minuters prov för att både beskriva orgelns ljud som ”exceptionellt” och beställa sitt eget exemplar.

Givetvis fick han orgelns gavlar i färgen ”Deep Purple”!

Det här inlägget postades i HX3. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.